بهره گیری از طنز درآموزش کودکان دارای نیازهای ویژه، به آموزگاران آن ها کمک خواهد کرد که در آموزش درس ها و رفتار اجتماعی به این گروه از کودکان به موفقیت دست پیدا کنند. به کار بردن طنز در کلاس درس به دانش آموزان با نیازهای ویژه این امکان را می دهد که به مدرسه و یادگیری همچون سرگرمی نگاه کنند.
اهمیت کاربرد طنز در کلاس کودکان دارای نیازهای ویژه
برای آموزش موثر کودکان با نیازهای ویژه، محیط یادگیری باید دسترس پذیر و دارای ساختار دقیق باشد. برای مشارکت موثر دانش آموزان دارای نیازهای ویژه، ایجاد محیط آموزشی مناسب بسیار اهمیت دارد. آموزگار با کمک طنز و شوخی، می تواند به شکلی تاثیرگذار رفتارهای خشونت آمیز را که در این گروه از دانش آموزان به تدریج افزایش می یابند، مدیریت کند.
با افزودن طنز به آموزش، آموزگاران می توانند فشارهای اجتماعی و روانی کودکان دارای نیازهای ویژه را مهار کنند. طنز، شادابی و تحرک و رنگ تازه ای به دنیای علمی این گروه از کودکان می دهد و به این ترتیب در فرآیند یادگیری، احساس شادی و لذت می کنند.
طنز فشارهای روانی و نیز هیجان های رفتاری کودکان ناتوان را در کلاس کاهش می دهد و با تاثیر در خور توجهی که در کاستن تنش و فشار دارد، در فرآیند آموزش به آموزگار کمک می کند.
ایجاد محیط شاد و مثبت در کلاس می تواند از رفتارهای غیر قابل قبول بسیاری از دانش آموزان پیشگیری کند. تاثیر واکنش های غیر جدی و همراه با شوخی به این گونه رفتارهای غیر قابل قبول، سودمندی طنز را ثابت می کند. طنز ابزار موثری برای برخورد آسان و تاثیرگذار با بعضی از مسائل در کلاس کودکان دارای نیازهای ویژه است.
هدف اصلی از کاربرد طنز، ایجاد محیطی آرام و راحت است و باید بتواند توجه کودک را از رفتارهایی که در روند یادگیری او اختلال ایجاد می کنند، به سوی آموزش جلب کند. استفاده از طنز باید بر این پایه استوار باشد که دانش آموزان آن را درک کنند و برای شان سودمند باشد.
آموزگار می تواند با جالب و دلچسب کردن روابط خود با دانش آموزان، ارتباط مثبت خود را با آن ها گسترش دهد. اگر شیوه های آموزشی از گیرایی و کشش برخوردار باشند، دانش آموزان به یادگیری علاقه مند می شوند و نیازهای شان را آزادانه و به راحتی در کلاس درس بیان می کنند.
بهره گیری از طنز به آموزشگر کمک می کند که به نیازهای ویژه ی این گروه از کودکان با روش های جالب و موثر پاسخ دهد. اگر محیط کلاس قابل قبول و جذاب باشد، آموزگار و دانش آموز هر دو با شادی در کلاس ها حاضر می شوند و به یادگیری به عنوان فعالیتی لذت بخش و سازنده نگاه می کنند. ایجاد کلاسی جذاب و جالب ممکن است به شکلی چشمگیر، کمبودهای علمی آن ها را کاهش، و توانایی شان را در فرآیند یادگیری افزایش دهد.
برگردان: ندا میرزا زاده
منبع : نیژه