بایگانی ماهانه: می 2014

ملاک های تشخیص اتیسم

اتيسم را مي‌توان در اوايل کودکي تشخيص داد و معمولاً از سه ماهگي علائم خود را نمايان مي‌سازد. سن طلایی تشخیص اوتیسم در سنین دو تا پنج سالگی است و بعد از این سن مشکلات ذهنی و روانی کودکان اوتیسم مشاهده می‌شود. بیماری اوتیسم در بسیاری از کودکان تا قبل …

توضیحات بیشتر »

علل ابتلا به اوتیسم

محققان بیش از پیش تلاش می‌کنند تا عوامل اتيسم را بیابند. این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۳ تشخیص داده شد. در ابتدا کار‌شناسان شرایط عاطفی را منشا اتيسم می‌دانستند و والدین را در این امر مقصر می‌دانستد. اما اخیراً بر این باور هستند که اتيسم یک اختلال مغزی …

توضیحات بیشتر »

روانشناسی چاقی

اسم چاقی كه مي‌آيد قبل از هر چيزي، انسان ياد خوراكی مي‌افتد و فكر مي‌كند چاق‌ها لابد پرخوري كرده‌اند كه چاق شده‌اند. اما شايد كمتر به ذهن‌مان خطور كند كه چاقی ، علل روان‌شناختي نيز دارد. عوامل روان‌شناختي موثر در بروز چاقی گرچه عوامل فيزيولوژيك از قبيل فرآيند تنظيم چربي …

توضیحات بیشتر »

دَرخودماندِگی (به انگلیسی: Autism)

دَرخودماندِگی (به انگلیسی: Autism) (به لاتین: Autismus) نوعی اختلال رشدی (از نوع روابط اجتماعی) است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز می‌کند و علّت اصلی آن ناشناخته‌است. این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است. وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک …

توضیحات بیشتر »

عوامل بروز اختلالات یادگیری

ابت شده‌است که علل بروز ناتوانی‌های یادگیری نسبتاً مبهم است برخی از مشکلات کنونی دربارهٔ مفهوم ناتوانی‌های یادگیری بازتابی است از ناتوانی ما در اشارهٔ دقیق به علل بروز ناتوانی‌های یادگیری که شاهدش هستیم. روشن است که آگاهانه یا ناآگاهانه مساله علل بروز ناتوانی‌های یادگیری را به فراموشی و بی …

توضیحات بیشتر »

اختلال یادگیری چیست؟

هر اختلالی که در آن موفقیت تحصیلی فرد با توجه به سن و آموزش و هوش، براساس آزمون‌های معیار خواندن و نوشتن و محاسبه از آنچه انتظار می‌رود بسیار کمتر باشد، اختلال یادگیری توصیف می‌شود. اصطلاح اختلال یادگیری از نیاز به تشخیص و خدمت به دانش‌آموزانی برخاسته‌است که به طور …

توضیحات بیشتر »

نوروفیدبک برای درمان چه اختلالاتی کاربرد دارد؟

بيش‌فعالي/كمبود توجه (AD/HD):  بيش از هر زمان ديگري، براي درمان AD/HD از نوروفيدبك استفاده شده است. 85-80% کودکان مبتلا به AD/HD به وسيله نوروفيدبك بهبودي كامل مي‌يابند. اضطراب (Anxiety) : بسياري از متخصصان، بكارگيري نوروفيدبك به منظور درمان اضطراب را يكي از عمده‌ترين موارد و زمينه‌هاي استفاده از نوروفيدبك مي‌دانند. اكثر …

توضیحات بیشتر »

مزیت و اهداف نوروفیدبک

نداشتن عوارض جانبي و اثرات سوء برخي داروها (از جمله اثرات سوء داروها کاهش انعطاف‌پذيري مغز است) • داشتن اثرات درماني پايدار • بهبود بيماري¬هایی مانند AD/HD، وسواس‌هاي شديد و افسرده‌خويي در مواردي‌که دارو‌درماني تنها علائم را موقتاً از بين مي‌برد. • تنظيم کل فعاليت‌هاي مغز. • در حقيقت داروها …

توضیحات بیشتر »

نحوه اجرای جلسات نوروفیدبک

ابتدا شرح حالي از مراجع گرفته مي‌شود. سپس روي صندلي مخصوص و راحتي مي‌نشيند. سنسورهايي كه الكترود ناميده مي‌شوند (به تشخيص درمانگر) بر روي پوست سر بيمار قرار مي‌گيرند. اين سنسورها فعاليت الکتريکي مغز فرد را ثبت و در غالب امواج مغزي (در اغلب موارد به شکل شبيه‌سازي شده در …

توضیحات بیشتر »

نوروفیدبک چیست؟

درمان نوروفیدبک Neurofeedback، یک فرایند یادگیری، با کاربرد تکنولوژی کامپیوتر- است. هدف آن آموزش خودتنظيمي به مغز است و سعي دارد به مغز ياد دهد كه چگونه خود را تنظيم كند در واقع مانند آيينه‌اي، كم و كاستي‌هاي مغز را به خودش نشان مي‌دهد و با فيدبکي که از امواج …

توضیحات بیشتر »